Harrastuskoiran mielentila ja motivaatio – 14.4. Ylöjärvi

Harrastuskoiran mielentila ja motivaatio

Jaana Pohjola | 14.4.2019 | Ylöjärvi

Toistuva tunnetila johtaa mielentilaan ja toistuva mielentila johtaa asenteeseen. Siksi tunnetila treenissä ei ole ollenkaan yhdentekevä asia. Tunnetilaan liittyy kiinteästi koiran motivaatio; motivaatio on se voima, joka energisoi koiran toimintaa. Koiran mielentilaan voi vaikuttaa vain rajallisesti harjoituksen aikana, ja sitä kannattaakin pohtia enemmän prosessina kuin nopeana muutoksena. Mielentilaan vaikuttaa paljon koiran arki sekä harjoitusta edeltävät asiat, kuten verryttely ja muut toimenpiteet. Varsinaisessa harjoittelussa koiran mielentilaan voi vaikuttaa tukitreenien avulla. Tukitreeni tarjoaa koiralle vaihtelua tutussa kontekstissa ja tukee koiran heikkouksia. Koiraa voidaan sitouttaa ja vastuuttaa erilaisten harjoitusten avulla ilman, että varsinaiset vihjeet pilaantuvat tai ylikuumenevat. Tukitreeni voi tuottaa koiralle tavoitellun mielentilan ja aktiivisuustason helpommin kuin lajitreeni, jossa on kuumentavia (tai jäähdyttäviä) elementtejä mukana.

Koulutuspäivä koostuu luennosta ja halutessasi käytännön harjoituksista koiran kanssa. Kaikki osallistujat saavat lisäksi videotreenin kaupan päälle; voit jälkikäteen videoida pari harjoitusta ja saat Jaanan vinkit ja kommentit treeniisi etänä.

Ilmoittautumiset alla olevan lomakkeen kautta tai sähköpostise janika@palas.fi.

Ilmoittaudu koulutukseen

Koulutukseen voi osallistua koiran kanssa tai ilman.
Päivä alkaa klo 10 luennolla Teivon ABC:lla, josta jatketaan Haaviston kentälle käytännön treenien pariin. Jokaiselle koirakolle varataan puoli tuntia treeniaikaa. Paikkoja on tarjolla rajoitetusti, joten ilmoittaudu pian mukaan!

Hinta koirakkopaikalle 55€ ja kuuntelupaikalle 40€.
Palas koulutuspalveluiden asiakkaille -10% alennus hinnasta.

Katuosoite, postinumero, paikkakunta
Posted in Yleinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *